keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Ilmaiset kirjanpito-ohjelmat

Kirjanpito vaatii osaamista ja tarkkuutta. Siksi kirjanpidon rutiineja kannattaa helpottaa käyttämällä tietokonetta apuna. Pienen kirjanpitovelvollisen kirjanpito onnistuu mainiosti vaikkapa taulukkolaskentaohjelmalla, mutta vähänkin suuremman kirjanpidon ylläpitäminen on paljon helpompaa käyttämällä erityisesti kirjanpitoa varten suunniteltua tietokoneohjelmaa.

Valitettavasti useimmat kirjanpito-ohjelmat ovat kalliita, eikä niitä kannata ostaa ellei ole varma siitä, että kykenee suoriutumaan itse kirjanpidosta. Pienten yhdistysten ja yhden miehen yritysten kannattaa siksi kokeilla aluksi kirjanpidon toteuttamista ilmaisia tietokoneohjelmia käyttäen.

Olen löytänyt kaksi ilmaista kirjanpito-ohjelmaa, joilla pienen kirjanpitovelvollisen kirjanpidon pitäisi onnistua ongelmitta.

Tappio on ohjelmista vanhempi ja tunnetumpi. Tappio toimii Windows-ympäristössä, minkä ansiosta ohjelmisto on useimmille tietokoneen käyttäjille helppokäyttöinen. Tappioon saat valmiiksi useita erilaisia tilikarttoja: yhdistyksen, osuuskunnan, pienyrityksen, taiteilijan ja esimerkiksi tiekunnan käyttöön soveltuvat tilikartat voit ladata Tappion kotisivulta.

Uudempi ja vähemmän tunnettu kotimainen kirjanpito-ohjelma Tilitin on toteutettu Java-kielellä, minkä ansiosta Tilitin toimii Windowsin lisäksi myös esimerkiksi Mac OS X - ja Linux-ympäristöissä. Tilitin näyttää mainiolta ohjelmalta pienyrityksen käyttöön. Sillä tulostat kätevästi myös tilien saldot, tuloslaskelman, taseen, päiväkirjan, pääkirjan ja ALV-laskelmat. Itse aion ryhtyä pyörittämään pienyritystäni Tilittimen avulla.

Tunnetko muita ilmaisia tai edullisia kirjanpito-ohjelmistoja? Anna vinkkisi kommenttilaatikoon!

4 kommenttia:

  1. SimplBooks ei kyllä ole täysin ilmainen ohjelmisto, mutta koska SimplBooks on verkkopohjainen, se sopii myös sekä Mac OS-lle että Linuxille - http://www.simplbooks.fi

    VastaaPoista
  2. Vamaan on markkinoille tullut uudempiakin edullisia ohjelmia.

    VastaaPoista